Social media is niet weg te denken uit de huidige maatschappij. We brengen met z’n allen heel wat tijd door op Facebook, Instagram, Twitter en andere social media. Daarom is het logisch dat er veel merken en bedrijven ook op social media te vinden zijn.

Constante vernieuwing 

Vooral bij trend gerelateerde producten is het belangrijk om vernieuwend te zijn en te blijven. De consument verwacht steeds weer prikkelingen en updates van het merk. Sfeerfoto’s zijn bij uitstrek perfect om te gebruiken op social media. Sfeerfoto’s trekken namelijk de aandacht van de consument op een speelse manier. Een groot voordeel is dat op één foto meerdere producten worden weergegeven. Hierdoor worden meer consumenten verleid om verder te klikken op de producten en vervolgens één van de weergegeven producten te bekijken en daarna zelfs te kopen. Vooral op inspiratie platvormen zoals Instagram en Pinterest worden mooie beelden bewaard en gedeeld met het netwerk van de gebruikers.

Verhoog de conversie met Instagram en Facebook

Een goede social media strategie zorgt voor een verhoging van de conversie. Het is belangrijk dat de content in lijn is met de huisstijl en het imago van het bedrijf. Goede productfoto’s en sfeerfoto’s dragen bij aan een luxe uitstraling op zowel de landingspagina’s van de website als de social media pagina’s. Pagina’s met mooie afbeeldingen zijn populairder om te volgen en hebben daarom doorgaans meer volgers dan andere pagina’s. Door de juiste sfeer te creëren en deze te koppelen aan leuke acties wordt de consument geprikkeld om te klikken en uiteindelijk over te gaan tot kopen.

Social media proof sfeerfoto’s

Het gebruikmaken van sfeerfotografie is een goede toevoeging aan de social media content planning. Om het extra makkelijk te maken kunnen wij de afbeeldingen social media proof aanleveren in de juiste formaten en voor elke gewenst platform. Ook als het gewenste platform hierboven niet genoemd is zal dit geen probleem zijn. Dankzij dit gemak kunnen de foto’s direct online geplaatst worden en hoef je niet meer na te denken over de content planning.

Voorbeeld case van De Koffiejongens: “Sfeerfotografie voor De Kofiejongens” 

Meer weten over de mogelijkheden van sfeerfotografie voor social media?

Wil jij ook mooie beelden die verhalen vertellen over jouw producten? Dat kan! Neem contact met ons op en wij zullen samen met jou een mooi verhaal bedenken om vast te leggen op beeld.